czy to rzeczywiście prawda?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _tm_
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2333
    • Superb III (3V3)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Re: Za pół ceny można mieć półśrodek

Zamieszczone przez kazik4x4
    A co do przechwalania, a Ty co robisz linkując do swojej O1?? Że to zrobione, tamto - ok, ja napisałem raz o scoucie i się burza podniosła, a ty w każdym poście linkujesz. I co z tego że ma ponad tyle KM i Nm. Przecież to nie jedzie Może komuś jest przykro że cały sezon zbiera na wymianę oleju i pierwsze w życiu zimówki a tu kolega samochodowe fanaberie przedstawia, ładując sos w kolejne wodotryski.
    Złe porównanie. Aby moje przechwalanie było porównywalne z Twoim to musiałbym w każdym wątku gdzie ktoś opisuje swój samochód o mniejszej mocy i słabszym wyposażeniu niż mój wrzucać teksty "co za nędza - dychawiczny silnik, brak ksenonów, brak skóry, brak tempomatu, itd. - jak tym w ogóle można jeździć ?".
    To, że mam w stopce link do opisu samochodu pozwala zainteresowanym osobom na zorientowanie się jakie zmiany należy wykonać, co one dadzą i na jakie problemy można się natknąć jeżeli chce się znacząco podnieść moc w TDI na pompie.
    Czujesz różnicę ?
    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
    -------------------------------------------------------------------------
    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Re: Za pół ceny można mieć półśrodek

Zamieszczone przez _tm_
      A co do przechwalania, a Ty co robisz linkując do swojej O1?? Że to zrobione, tamto - ok, ja napisałem raz o scoucie i się burza podniosła, a ty w każdym poście linkujesz. I co z tego że ma ponad tyle KM i Nm. Przecież to nie jedzie Może komuś jest przykro że cały sezon zbiera na wymianę oleju i pierwsze w życiu zimówki a tu kolega samochodowe fanaberie przedstawia, ładując sos w kolejne wodotryski.
      Złe porównanie. Aby moje przechwalanie było porównywalne z Twoim to musiałbym w każdym wątku gdzie ktoś opisuje swój samochód o mniejszej mocy i słabszym wyposażeniu niż mój wrzucać teksty "co za nędza - dychawiczny silnik, brak ksenonów, brak skóry, brak tempomatu, itd. - jak tym w ogóle można jeździć ?".
      To, że mam w stopce link do opisu samochodu pozwala zainteresowanym osobom na zorientowanie się jakie zmiany należy wykonać, co one dadzą i na jakie problemy można się natknąć jeżeli chce się znacząco podnieść moc w TDI na pompie.
      Czujesz różnicę ?
      W sumie tak. To tak jakbym ja napisał co trzeba kupić, żeby w miarę sprawnie i bezpiecznie poruszać się po ośnieżonych drogach małopolski. Ty o pompie, ja o napędzie. Co da klima a czego nie da, jakie problemy można mieć bez 4x4 a jakie z 4x4. ))
      Tak jak bezsprzecznie każda seryjna O1 jest słabiej wyposażona od twojej i ma słabsze osiągi, tak samo Scout ma przewagę nad O2 w podstawie.
      No chyba że uważasz że twoja O1 jest grosza, słabsza i bardziej kiepska od całej reszty seryjnych O1.

I tak można tę dyskusję w nieskończoność

Komentarz

• _tm_
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 2333
        • Superb III (3V3)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

> Czujesz różnicę ?

Jednak nie czujesz. EOT
        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
        -------------------------------------------------------------------------
        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• aldam
          L&K
          • 2006
          • 1036

Zamieszczone przez Maicroft
          dobre Mietki skonczyly sie na W124
          w124 to był samochód. W rodzinie były dwa i bez zarzutu. Jedynie olej i klocki wymieniane.
          Jeden z w124 pomimo że już pełnoletni cały czas widuję na drodze.

BTW
          ale czepiliście się kazika4x4.
          Wyraził swoją opinię i już. Zresztą zgadzam się z nim odnośnie tych 50kzł i tego co mażna za to dostać. Wiadomo, że jeżeli ktoś szuka nowego autka i ma taki budżet to nic lepszego nie kupi.
          I żeby nie było mnie akurat nie stać na nowe nawet za 50kzł.
          Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• kazik4x4
            RS
            • 2008
            • 2728

Zamieszczone przez _tm_
            > Czujesz różnicę ?

Jednak nie czujesz. EOT
            A ty nie czujesz ironii

Komentarz

• Skodio_
              Rider
              • 2008
              • 324

Zamieszczone przez aldam
              Wyraził swoją opinię i już. Zresztą zgadzam się z nim odnośnie tych 50kzł i tego co mażna za to dostać
              przeciez tu nikt nie mowi ze nie mozna , ale w jaki sposób to tak jak ty kupiles sobie teraz BKD a ja bym napisal , kurcze klmia 2 strefy, 140koni to sie nie odpycha... itd a w opise mialbym skad : S6 avant z salonu... niedawno co odebrana zaznaczam...

moze ktos nie rozumie ze nie ktorych nie stac na takie auto i nie dlatego ze

A mordy zawsze najbardziej drą ci, którym cięzko głową ruszyć i podnieść dupę z fotela.
              tylko ze chca miec takie i nie inne auto, lub auto nie jest dla nich czyms nadzwyczajnym i fascynuja sie innymi dziedzinami zycia i w to ładuja pienieadze (tyle ile moga) temat byl czy to mozliwe kupic auto X za cena Y a nie czy warto czy śanto... wiekszac userów zauwazyla styl wypowiedzi kazik4x4, i im nie podpasował mi równiez jak

Komentarz

• pic2ek
                Rider
                • 2007
                • 624

chłopaki nie potrzebnie się tak spinacie więcej luzu
                kolega dodal bardzo fajny kawał o baloniarzy dyrektorze - przeczytajcie i wrzućcie na luz

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez Skodio_
                  ... wiekszac userów zauwazyla styl wypowiedzi kazik4x4, i im nie podpasował mi równiez jak
                  Oczywiście że tak, bo trudno tolerować szydzący z innych styl wypowiedzi :evil:
                  Za to pan Kazik nie czuje sie niczemu winny i nie widzi w jakim tonie się wypowiada i jak formuuje zdania.

[ Dodano: Wto 17 Lis, 09 14:36 ]
                  Zamieszczone przez pic2ek
                  chłopaki nie potrzebnie się tak spinacie więcej luzu
                  pic2ek, jeśli dopuścimy tu taki styl wypowiedzi to za 2 miesiace to forum nie będize sie niczym różniło od rynsztoka na forach onetu czy interii.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• Mati_81
                    Classic
                    • 2009
                    • 24

Większość na forum wymaga od samochodu coś więcej jak tylko przemieszczania się z punktu A do B (chodzi o to że nie ważne czy musi pokręcić korbką , włożyć kluczyk do zamka żeby zamknąć itd.) ale sam znam wiele osób którym to w zupełności wystarczy i myślę że byliby zadowoleni z tej skody za taką cenę
                    Więc chyba oto chodziło w temacie :wink:
                    A że każdy ma swoje zdanie to chyba dobrze ,bo inaczej świat byłby nudny :P

PS:Zawsze można się ze mną nie zgodzić

Komentarz

• aldam
                      L&K
                      • 2006
                      • 1036

Zamieszczone przez Big
                      Oczywiście że tak, bo trudno tolerować szydzący z innych styl wypowiedzi :evil:
                      Za to pan Kazik nie czuje sie niczemu winny i nie widzi w jakim tonie się wypowiada i jak formuuje zdania.
                      fakt ze stylem przesadził.
                      Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• pic2ek
                        Rider
                        • 2007
                        • 624

Zamieszczone przez Big
                        pic2ek, jeśli dopuścimy tu taki styl wypowiedzi to za 2 miesiace to forum nie będize sie niczym różniło od rynsztoka na forach onetu czy interii.
                        kolega wyraził swoje zdanie - jego sprawa, to jaki każdy z nas będzie miał o nim zdanie po jego wypowiedzi, to nasza sprawa a on to pewnie ma w dupie.
                        Zostaliście przez niego sprowokowani, tak to odbieram, i nie potrzebnie daliscie sie sprowokowac. I jedna wypowiedz kolegi kazika nie spowodowałaby ze za 2 miechy to forum osiagnełoby stadium forum na onecie czy interii, tylko jak juz wspomniałem każdy z was odpowiadając na ten prowokacyjny post w ten sam sposób co kolega kazik się do tego przyczynia.
                        Ja koledze kazikowi nie odpisąłem, i jest ok. nie stac mnie na auto za tyle kasy co kazik nabył swoje. ale ja się tego nie wstydze, i nie jest tak ze siedze w domu i nic nie robie. i wcale mu nie zazdroszcze i wam zycze by kazdy z was miał w garażu conajmniej skoda scout 4x4

Komentarz

• fan
                          Elegance
                          • 2009
                          • 760

panowie luzik.jeden zadowoli sie classiciem 1.4 a drugiemu bedzie za malo scout 2.0 tdi l&k i ma jeszcze inne samochody w garazu(lub nie ma zadnego a tylko fatazjuje)inny kupuje MLa zeby zrekompensowac sobie "niedociagniecia"anatomiczne wiadomo gdzie.jeszcze inny kladzie laske na samochody bo woli np rower lub chodzi pieszo,ktos inny ma samolot i wbija w samochody.wolny wybor kazdego z nas. :lol:
                          Respect All,Fear No One!

Komentarz

• TREI
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 176
                            • Alfa Romeo
                            • BUD 1.4 MPI 80 KM
                            • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Re: czy to rzeczywiście prawda?

Zamieszczone przez alfee
                            Tak się zastanawiam, czy to prawda, że za mniej niż 50 kPLN można mieć nówkę Octavię II FL z klimą.

Co o tym myślicie? Ściema czy prawda?
                            Witam,moja octavka czarny metalik, listwy boczne, wersja mint(sporo dodatków mdzy,innymi klima pólautomatyczna z funkcją chłodzenia schowka), normalne koło zapasowe i dywaniki + wykładzina bagażnika
                            Silnik 1.4 80km(mnie w zupełności wystarcza) brak radia(dokupie sobie z czasem bolero).
                            Cena 49499zł. Okazuje się więc że można.Pozdrawiam.

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

TREI, półautomatyczna klima nie jest dodatkowo płatnym dodatkiem do wersji Mint. To jej wyposazenie standartowe
                              Czarny Elegance

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

))))

Widzę, że poza nielicznymi osobami z forum, reszta zawiązała normalną, regularną krucjatę przeciwko mnie
                                Teraz by wypadało, żebyście założyli nowy wątek pt.
                                "Jakim trzeba być leszczem, żeby wydać o 40 koła więcej więcej na samochód niż inni, a i tak mieć nową Octę"
                                Przecież skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać. Nowa octa to nowa octa, co z różnica

Pozdrawiam sfrustrowanych)

Komentarz

• Hanz2k
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 522

kazik4x4, zasadniczo kultura życia społecznego (w tym OCP) w dowolnym miejscu na świecie proponuje abyś:
                                  1) Jako dżentelmen nie rozmawiał pieniądzach,
                                  2) Nie wywyższał się ani nie poniżał innych, co uczyniłeś tym zdaniem - pozwolisz, że zacytuję:
                                  „…Sorry panowie, ale przy moim Scoucie te podstawowe Octy wyglądają jak skoda Felicja I przy O1. U mnie jest wszystko a tam nie ma nic….”
                                  Takim podejściem podzieliłeś Nas (forum OCP) na lepszych i gorszych, gdzie punktem odniesienia jesteś Ty i twój Scout. Jeżeli powyższego nie rozumiesz, to nic już nie zrozumiesz.
                                  Hanz2k
                                  1,8 T by MT
                                  :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• fan
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 760

Dobrze powiedziane(napisane)Hanz2k.
                                    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• pic2ek
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 624

Zamieszczone przez Hanz2k
                                      kazik4x4, zasadniczo kultura życia społecznego (w tym OCP) w dowolnym miejscu na świecie proponuje abyś:
                                      1) Jako dżentelmen nie rozmawiał pieniądzach,
                                      kolega chyba nie tarfił z tym tekstem, przeciez na tym forum jest poruszana kwestia kasy i co? znaczy ze nie jestesmy gantelmenami?

juz to napisałem kiedyś i napiszę to jeszcze raz - umiejętność dystansu do wielu rzeczy a zwłaszcza do siebei to cecha ludzi inteligentnych.
                                      Takim podejściem podzieliłeś Nas (forum OCP) na lepszych i gorszych, gdzie punktem odniesienia jesteś Ty i twój Scout.
                                      czuje się tym gorszym lacze
                                      ale mam to w dupie

Komentarz

• Skodio_
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 324

Szkoda napisał

"a kto powiedział, że tu jest wolność słowa i demokracja :?: :!:
                                        nie dopasujesz się to spadasz, prosta zasada, nie ma sensu psuć powietrza innym.
                                        tak to wyglada w każdej społeczności, równiez w tej. "

na furum tdiracing sa ludzie kturzy posiadaja 3-5 aut takie jak 55amg , lancery, M5 czesto na raz, i taki ktos mi posaidaczowi AGR potrafi odp na pytanie dotyczace spraw technicznych bo kiedys mial i chce sie podzeilic , lub odsyla do osoby ktora chetnie pomoze bo jest w temacie , i nie gada kurcze co tu z tym sztruclem robisz ja ma to i to i dwie łodzie kazda w zaleznosci czy rodzaju zasolenia wody.... o to tu chodzi o kulturę wypowiedzi i szanowanie innych i ich rzeczy (aut)

Komentarz

• Hanz2k
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 522

pic2ek, cała dyskusja zaczęła się od bezosobowego sformułowania:
                                          "...czy to prawda, że za mniej niż 50 kPLN można mieć nówkę Octavię II FL z klimą..."
                                          Zasadniczo nie narusza ono niczyjej sfery osobistej i jak dla mnie nie jest rozmową o pieniądzach sensu stricte. Po czym kolega kazik4x4 zrobił z tego dyskusję kogo na co stać albo nie - o czym dżentelmeni nie rozmawiają.
                                          Hanz2k
                                          1,8 T by MT
                                          :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

pic2ek, cała dyskusja zaczęła się od bezosobowego sformułowania:
                                            "...czy to prawda, że za mniej niż 50 kPLN można mieć nówkę Octavię II FL z klimą..."
                                            Zasadniczo nie narusza ono niczyjej sfery osobistej i jak dla mnie nie jest rozmową o pieniądzach sensu stricte. Po czym kolega kazik4x4 zrobił z tego dyskusję kogo na co stać albo nie - o czym dżentelmeni nie rozmawiają.
                                            Ja zacząłem dyskusję kogo na co stać? Ktoś zaczął o O2 za 50 koła, ja powiedziałem że to golas. Napisałem też że moja ma to co mi potrzebne. Ale oczywiście cała zgraja z larum od razu że kazik sie sra i obnosi że on za wóz dał tyle a tyle. A gdzie ja napisałem ile dałem? Bo on ma a my nie mamy. Jeden topi Bugatti a drugi jeździ tylko scoutem. Ktoś tam jeszcze wnosił, że ML w garażu i inne jeszcze. Jak bym był taki waszym zdaniem bogaty za jakiego się uważam to katowałbym te fury z garażu na codzień i bez sentymentu, bo co mi tam jakiś ML czy e-klasa za parę groszy.

Weźcie się ogarnijcie chłopcy, nie ważne że komuś jakiś wóz pasuje, ważniejsze że komuś nie pasuje. Ale tak to już u nas jest. Nowy wóz cieszy właściciela, a sąsiada 10x bardziej złosci

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

ja powiedziałem że to golas. Napisałem też że moja ma to co mi potrzebne.
                                              Kolego zechciej przytać swój post i zobaczyć W JAKI SPOSÓB to napisałeś
                                              Można do kogoś powiedzieć " proszę wyjśc", ale można też powiedziec "wypier.... " i jedno i drugie oznacza to samo, tylko styl jest nieco inny
                                              Gdybyś napisał tak jak w powyższym cytacie, nikt nie miałby do ciebie o nic pretensji. Ale uzyłeś słów jakich użyłes i sformułowałeś zdanie w taki sposób, że jest on nie do przyjęcia na forum. Czujesz różnicę?
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• alfee
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 2583

wiecie ... tak czytam to wszystko i dochodzę do wniosku, że wątek bardzo odbiegł od tematu. Pytanie uzyskało odpowiedź i teraz już pora zamknąć wątek zanim dojdzie do jakichś niepotrzebnych kłótni.

Szkoda zamknij wątek, bo naprawdę się to źle skończy dla niektórych. :P
                                                Alfee
                                                Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                                                Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• rekin
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 398

Re: ))))

Widzę, że poza nielicznymi osobami z forum, reszta zawiązała normalną, regularną krucjatę przeciwko mnie
                                                  Teraz by wypadało, żebyście założyli nowy wątek pt.
                                                  "Jakim trzeba być leszczem, żeby wydać o 40 koła więcej więcej na samochód niż inni, a i tak mieć nową Octę"
                                                  Przecież skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać. Nowa octa to nowa octa, co z różnica

Pozdrawiam sfrustrowanych)
                                                  a ty widzę coś niedowartościowany jesteś :P zachowuj się jak dorosły facet, a nie jak wirtualna pipa
                                                  W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• pleban
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 580

kolego- teraz Ty wpadasz na złe tory prowadzenia rozmowy

Na grupie dyskusyjnej rozmawiałem niegdyś broniąc kolegi, który postanowił kupić nowe auto zamiast sprowadzanego VAGa (kupił fiata)

Jak zabrakło argumentów zaczęły się inwektywy - stąd Twoja "pipa" to krok w złym kierunku. Tam skończyło się na "cwelu", a ja nie chcąc eskalować wycofałem się z "dyskusji"

Proponuję - skoro temat wyczerpany - zamknąć go

Życzę wszystkim Wesołych Świąt, to jeszcze 3,5 h
                                                    była O1 1,6 102 KM
                                                    była O1 1,9 TDI 90 KM
                                                    była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                                                    był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                                                    jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

Pracuję...